Follower

Tuesday, March 15, 2011

Reban anak ayam

Salam,

Sekarang planning nak buat reban anak ayam. Bukan apa mudah nanti nak buat pusingan ayam berdasarkan keperluan. Bila kira-kira dan tengok lokasi sesuai dibuat bersebelahan dengan reban besar. Maksudnya bersebelahan. Bukan apa senang nanti bila cukup 3 minggu anak ayam tadi di transfer ke reban besar mengikut petak pusingan.

Keluasan reban anak ayam 10 kaki X 10 kaki. Anggaran RM800 lebih. Ok la janji keluasan reban dapat menampung kuantiti anak ayam yang akan dimasukkan. So nielah gambarnyer.

Anggaran kemasukkan setiap pusingan 1000 ekor anak ayam.




Semangat betul diorg nie. Yang chief tu pakai Topi tu.








2 comments:

  1. Bang sy tgk time abg mskkan ank ayam dlm reban ni abg alas ngan canvas n surat khabar so ari2 ke abg kena tukar or cuci?ape pendapat abg klau reban didik ni buat kt atas berlantaikan jaring

    ReplyDelete
  2. Tujuan lapik kanvas dah alas dgn surat khabar tu utk mudah bersihkan lantai tu. Bawah simen. Sejuk. So sy lapik dgn surat khabar utk kurangkan kesejukkan lantai.
    Sy tak ganti sehinnga anak ayam ditransfer ke reban besar.
    Bagus juga berlantaikan jaring. Cuma volume kecik bolehlah guna.

    ReplyDelete