Follower

Monday, May 28, 2012

GAME 26 MEI 2012

salam,

Terima kasih kepada semua perserta yang masuk bertanding pada malam tersebut. Apa-apa pun kali nie semua dapat duduk diatas kerusi. Terbaik. Maaf takdapat tangkap gambar masa bagi hadiah..sebab tangan tak cukup..... nie saja yang dapat ;-



Abang Hensem








Thursday, May 24, 2012

Cabaran Malam Minggu 26 Mei 2012 (Sabtu Malam)


Kolam Pancing Gemencheh akan mengadakan Pertandingan Malam Minggu iaitu :-


Tarikh 26 Mei 2012 (Sabtu)
Pertandingan Bermula :8 mlm hingga 12 mlm
Yuran Penyertaan RM30
Pendaftaran Bermula Jam 6.00  petang.


Hadiah 

1.RM100
2.RM 80
3.RM 70
4.RM 50
5.RM 50
6.RM 400
7.RM 40
8.RM 50
9.RM 150
10.RM 60
Tempat 11 hingga 12 Baucher 4 Jam memancing hadiah harian
Tempat 13-15 Hamper

Hadiah kali ni ROJAK. Baru ada Fight!!!! 
Tak semestinya ikan yang terberat akan jadi pemenang dan tak semestinya yang tercorot tidak dapat hadiah. 


Sebarang pertanyaan
Hubungi 0126046126 Ahmad//0163237845 Dafie/ 0172298619 Padil

Konsep ikan tangkap lepas...

 Syarat pertandingan :-
  • Boll di tempat timbang
  • Umpan bebas kecualai rapala, organ haiwan, umpan tiruan, Kaedah memancing secara pelampung/ umpan terapung tidak dibenarkan
  • Semua ikan dipertandingkan berdasarkan ikan terberat
  • Konsep Ikan Tangkap dan Lepas.
  • Mata kail terkena badan, Insang dam badan tidak layak dipertandingkan.  
  • Joran mesti mempunyai sticker. Jika patah sila minta di kaunter untuk sticker yang baru
  • KESELAMATAN PEMANCINGAN TANGGUNGJAWAB SENDIRI
  • KEPUTUSAN MUKTAMAD
  • HAPPY FISHING
  • FISHING IS SPORT

Monday, May 21, 2012

TERIMA KASIH KEPADA PESERTA

Salam,

Terima kasih kepada semua peserta dan pengunjung ketika pertandingan cabaran malam minggu. Kami seluruh warga GFC mengucapkan terima kasih banyak-banyak. Berkenaan kerusi stool tu kami dah order.tapi malangnya tak sampai-sampai lagi. kami sendiri pun tak tahu kenapa. Nanti kalau dah sampai saya akan upload masuk dlm blog nie.







Di waktu senja sebelum Game bermula


Lupo lak nak on flash. Hampeh semua gambar blackout yo.







Tuesday, May 15, 2012

Cabaran Malam Minggu 19 Mei 2012 (Sabtu Malam)

Salam,

Kolam Pancing Gemencheh akan mengadakan Pertandingan Malam Minggu iaitu :-


Tarikh 19 Mei 2012 (Sabtu)
Pertandingan Bermula :8 mlm hingga 12 mlm
Yuran Penyertaan RM30
Pendaftaran Bermula Jam 6.00  petang.

Hadiah 

1 rm100
2 rm80
3 rm60
4 rm80
5 rm350
6 rm40
7 rm150
8 rm40
9 rm40
10. rm 100

Tempat 11 hingga 15 Hadiah saguhati

Hadiah kali ni ROJAK. Baru ada Fight!!!! 
Tak semestinya ikan yang terberat akan jadi pemenang dan tak semestinya yang tercorot tidak dapat hadiah. 


Sebarang pertanyaan
Hubungi 0126046126 Ahmad//0163237845 Dafie/ 0172298619 Padil

Konsep ikan tangkap lepas...


 Syarat pertandingan :-
  • Boll di tempat timbang
  • Umpan bebas kecualai rapala, organ haiwan, umpan tiruan, Kaedah memancing secara pelampung/ umpan terapung tidak dibenarkan
  • Semua ikan dipertandingkan berdasarkan ikan terberat
  • Konsep Ikan Tangkap dan Lepas.
  • Mata kail terkena badan, Insang dam badan tidak layak dipertandingkan.  
  • Joran mesti mempunyai sticker. Jika patah sila minta di kaunter untuk sticker yang baru
  • KESELAMATAN PEMANCINGAN TANGGUNGJAWAB SENDIRI
  • KEPUTUSAN MUKTAMAD
  • HAPPY FISHING

Monday, May 14, 2012

Cabaran Malam Minggu 12 Mei 2012

Salam,

Tahniah diucapkan kepada seua peserta-peserta pertandingan memancing. Syukur perjalanan pertandingan berjalan dengan lancar walaupun speaker Mic kami masih tak kuat lagi. Nanti ada rezeki lebih den beli baik punyer. Dan dipohon seribu kemaafan sekirannya keadaan kolam masih ada sesetengah tempat masih dalam keadaan gelap lagi.

Daripada feedback pemancinglah yang kami mahukan untuk mengetahui kekurangan kami. So dari situ juga kami akan berusaha dengan lebih keras lagi untuk memenuhi kehendak pemancing. Terima kasih sekali lagi. Mana-mana yang order air atau makanan dapat lambat tu, saya mohon seribu kemaafan al maklum lah kudrat kami bukannya banyak. Takpe kami akan make sure next game nanti pasti dapat air on the Dot.

Apa-apa boleh view gambar pada malam pertandingan. Sesunguhnya...masa kita terlalu beredar dengan pantas. Boleh ambil untuk dijadikan sebagai kenang-kenangan..




Kedudukan Ranking dari 1 hingga 10.

Tempat ketiga Taja Baju Kuning


Berat 4.67kg. Tapi tak boll.




Tempat kedua yang memakai topi dan baju Putih. "1099"


Tempat ke 6 dan 7 Mondey Baju Oren



Banyak juga yang naik. Tapi tak boll.


Beginilah suasana kolam ketika malam pertandingan.












Friday, May 11, 2012

PERTANDINGAN MEMANCING MALAM MINGGU (SABTU MALAM)

Salam,


Kolam Pancing Gemencheh akan mengadakan pertandingan memancing malam minggu iaitu
Tarikh 12 Mei 2012 (Sabtu)
Pertandingan Bermula :8 mlm hingga 12 mlm
Yuran Penyertaan RM30
Pendaftaran Bermula Jam 6.00  petang.

Hadiah
1 rm300
2 rm200
3 rm100
4 rm70
5 rm60
6 rm50
7 rm50
8 rm40
9 rm30
10. Satu baucher memancing 4 jam ranking harian.
Jom datang ramai-ramai kita kasi naik ikan terberat.

Ikan baru masuk 1 tan patin saiz 4 kg ke 7 kg. Sebarang pertanyaan
Hubungi 0126046126 Ahmad//0163237845 Dafie/ 0172298619 Padil
Konsep ikan tangkap lepas...


 Syarat pertandingan :-
  • Boll di tempat timbang
  • Umpan bebas kecualai rapala, organ haiwan, umpan tiruan,. Kaedah memancing secara pelampung/ umpan terapung tidak dibenarkan
  • Semua ikan dipertandingkan berdasarkan ikan terberat
  • Konsep Ikan Tangkap dan Lepas.
  • Mata kail terkena badan, Insang dam badan tidak layak dipertandingkan.  
  • Joran mesti mempunyai sticker. Jika patah sila minta di kaunter untuk sticker yang baru
  • KESELAMATAN PEMANCINGAN TANGGUNGJAWAB SENDIRI
  • KEPUTUSAN MUKTAMAD
  • HAPPY FISHING

Wednesday, May 9, 2012

LOADING IKAN PATIN 1 TAN SAIZ AVERAGE 4 KG KE 7 KG

Salam,

Syukur kepada Allah s.w.t. Berjaya juga kolam dibina. Bila duduk termenung di kolam ni...rasa macam tak percaya je kawasan yang dulunya hutan kini dah terang benderang dan dah jadi tempat warga gemencheh duduk bersantai.

Insyallah esok petang 10 mei ikan akan masuk lebih kurang jam 5.00 petang. Kali ni saiz 3 - 5kg. Ikan patin sahaja. Bukan tak nak masuk ikan tongsan...buat masa ni keadaan tak boleh lagi sebab ikan tu mudah mati.

So esok kalau nak tengok ikan masuk jemputlah datang ke kolam saya jam 5.00 petang. Sekian wa salam.



















Saiz Ikan hampir ke 5 KG


Beginilah ikan yang baru masuk. Tetapi disebabkan ikan tu masih kepening-peningan banyak diantara kaki pancing main sebat. Akibatnya ikan habis rosak dan bercalar-calar di permukaan badan dan muka. Moral of the story...kalau nanti ikan tak makan umpan jangan salahkan kami. 

Be a Professional. 

Tuesday, May 8, 2012

Pertandingan Memancing 05 Mei 2012

Salam,

Alhamdulillah ...akhirnya berjaya juga kami menganjurkan Pertandingan Memancing buat Pertama kalinya di Kolam Pancing Gemencheh walaupun prasrana kolam masih dalam pembinaan. 

Rata-rata respone dari pemancing menyatakan seronok memancing disini dan meminta kami membuat Game yang kedua. Baiklah kami akan tunaikan permintaan anda. 

So bolehlah view gambar pemenang-pemenang, suasana pertandingan dan pada yang kalah jangan putus asa. Next game ada dengan ranking sebanyak 20. dan ikan kami akan masukkan saiz - saiz 5kg ke 8kg. 

Bagi peserta dan pendudukan Gemencheh kami akan berusaha untuk perbaiki prasarana kolam bagi keselesaan kepada semua pemancing dan seluruh penduduk Gemencheh(Khasnya). 

Kepada Ketua Kampung Gemencheh Lama  Encik Kamaruddin bin Tulok warga GFC mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kerana menyokong kami.






Dari Kuantan dan Batu Gajah pun ado...
















Tempat Pertama Songkok 


Tempat Kedua "Rembau"


Hadiah Ikan Terkecil Bob
berat ikan 0.070 kg



(Padil Our Guide rules and regulation) 

Bonda( Depan)  dan Mak Lang (Belakang)
Terima Kasih kerana menyokong kami



Di sebelah pagi buat doa selamat.